Agar Agar Orgeade – Orgeade en Vanille pudding
Dit is een typisch Indisch gerecht afkomstig uit het bekende Nieuw volledig Oost-Indisch Kookboek van mevrouw J. M. J Catenius, van der Meijden. Indonesische Agar-Agar gecombineerd met Europese orgeade (amandelsiroop) en vanille.
Benodigdheden
Ingrediënten orgeade
- 225 g zoete amandel
- 10 g bittere amandelen (als dit niet verkrijgbaar is vervang de 10 g bittere met zoete amandelen).
- 225 g suiker
- 1 liter water
- 1 tl oranjebloesemwater
Bereiding Orgeade
- Week de bittere amandelen in warm water en verwijder het velletje.
- Stamp de bittere en zoete amandelen fijn met een beetje water.
- Voeg de oranjebloesemwater toe en meng het tot een deeg.
- Doe het deeg in de kaasdoek en hang het in de pan met het overige water en laat het even weken.
- Draai de kaasdoek dicht en pers de amandelmelk stevig uit de kaasdoek.
- Haal de kaasdoek met amandelpulp uit de pan.
- Zet het vuur aan en voeg al roerend de suiker toe totdat het is opgelost.
- Breng de Orgeade aan de kook en laat het op een zacht vuurtje binnen 45 minuten dikker worden.
- Bewaar de orgeade in een fles in de koelkast
Ingrediënten Agar-agar Orgeade
- 350 ml orgeade
- 600 ml melk
- 100 g suiker
- 7 g agar agar
- 1/2 vanillestokje
- Vers fruit naar smaak
Bereiding Agar Agar Orgeade
- Doe de melk, orgeade en suiker in een pan.
- Snijd het halve vanillestokje open en schraap de inhoud in de pan met melk.
- Breng de melk aan de kook en zet het vuur lager.
- Doe agar agar met een beetje water in een steelpan en roer totdat de agar agar dikker wordt.
- Giet de agar agar al roerend met een zeef in het melk mengsel.
- Meng goed door.
- Giet het mengsel in de creme brulee schaaltjes of een ovenschaal en laat het in de ijskast opstijven.
- Serveer de agar agar pudding met het verse fruit. Selamat makan.