Agar Agar Orgeade – Orgeade en Vanille pudding

Dit is een typisch Indisch gerecht afkomstig uit het bekende Nieuw volledig Oost-Indisch Kookboek van mevrouw J. M. J Catenius, van der Meijden. Indonesische Agar-Agar gecombineerd met Europese orgeade (amandelsiroop) en vanille.

Benodigdheden

Ingrediënten orgeade

  • 225 g zoete amandel
  • 10 g bittere amandelen (als dit niet verkrijgbaar is vervang de 10 g bittere met zoete amandelen).
  • 225 g suiker
  • 1 liter water
  • 1 tl oranjebloesemwater

Bereiding Orgeade

  1. Week de bittere amandelen in warm water en verwijder het velletje.
  2. Stamp de bittere en zoete amandelen fijn met een beetje water.
  3. Voeg de oranjebloesemwater toe en meng het tot een deeg.
  4. Doe het deeg in de kaasdoek en hang het in de pan met het overige water en laat het even weken.
  5. Draai de kaasdoek dicht en pers de amandelmelk stevig uit de kaasdoek.
  6. Haal de kaasdoek met amandelpulp uit de pan.
  7. Zet het vuur aan en voeg al roerend de suiker toe totdat het is opgelost.
  8. Breng de Orgeade aan de kook en laat het op een zacht vuurtje binnen 45 minuten dikker worden.
  9. Bewaar de orgeade in een fles in de koelkast

Ingrediënten Agar-agar Orgeade

  • 350 ml orgeade
  • 600 ml melk
  • 100 g suiker
  • 7 g agar agar
  • 1/2 vanillestokje
  • Vers fruit naar smaak

Bereiding Agar Agar Orgeade

  1. Doe de melk, orgeade en suiker in een pan.
  2. Snijd het halve vanillestokje open en schraap de inhoud in de pan met melk.
  3. Breng de melk aan de kook en zet het vuur lager.
  4. Doe agar agar met een beetje water in een steelpan en roer totdat de agar agar dikker wordt.
  5. Giet de agar agar al roerend met een zeef in het melk mengsel.
  6. Meng goed door.
  7. Giet het mengsel in de creme brulee schaaltjes of een ovenschaal en laat het in de ijskast opstijven.
  8. Serveer de agar agar pudding met het verse fruit. Selamat makan.

Beoordeel dit bericht.

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Wees de eerste die dit bericht waardeert.