Bolle de Boco – Kokos anijs taart

Dit gerecht verschijnt voor het eerst in een Indisch kookboek in 1902. Bolle is waarschijnlijk een verbastering van het Portugese woord voor cake bolo. Terwijl Boco mogelijk een verbastering is van coco – kokosnoot.

Een vergelijkbaar maar veel ouder recept is Bolo de Coca Moeijiedoe uit het kookschrift van de Indo-Europese Wilhelmina Henriette Senn van Basel (1798 Batavia) vrouw van Jean Chrétien Baud, minister van Marine, minister van Koloniën en Gouverneur-generaal van Nederlands-Indië.

Ingrediënten Bolle de Bocos

  • 6 eierdooier
  • 112 gr suiker
  • 112 gr bloem
  • 337 gr fijne kokosrasp, geweekt in kokosmelk en uitgeknepen
  • 6 eiwitten
  • 1/4 el anijszaad, fijngewreven
  • 24 ml rozenwater
  • snufje zout

Bereiding Bolle de Bocos

  1. Bestrijk een ovenschaal met boter.
  2. Verwarm de oven voor op 160 ºC
  3. Klopt de dooiers met de suiker goed wit.
  4. Meng 2/4 deel van de bloem met een lepel door het dooier mengsel.
  5. Klop het eiwit met het anijszaad, rozenwater en zout tot een stevig schuim.
  6. Meng de kokos en de overige bloem met een lepel door het dooier mengsel.
  7. Meng het eiwit mengsel met een lepel voorzichtig door het dooier mengsel.
  8. Schenk het mengsel in de beboterde ovenschaal en bak het gedurende 3 kwartier in de oven op 160 ºC. Steek een satestokje in de taart om te controleren of hij klaar is. Selamat makan!

Beoordeel dit bericht.

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Wees de eerste die dit bericht waardeert.