Broa – Notenkoekje

Het recept van dit heerlijke koekje wordt voor het eerst in het Nederlands vermeld in het kookschrift van de Indo-Europese Wilhelmina Henriette Senn van Basel uit de 17e eeuw. Het koekje is van Portugese oorsprong en is ook terug te vinden in de keuken van de voormalige Nederlands-Portugese kolonie Sri Lanka waar het boroa heet. In Sri Lanka gebruikt men echter cashewnoten waar mevrouw Senn van Basel amandelen gebruikt.

Ingrediënten Broa

  • 225 g griesmeel
  • 1 eierdooiers
  • 225 g fijne rietsuiker
  • 140 ml rozenwater
  • 225 g amandelmeel of zeer fijngestampte amandelen

Benodigdheden

  • wegwerphandschoenen
  • bakpapier

Bereiding Broa

  1. Doe het amandelmeel in een kom.
  2. Voeg het rozenwater, de griesmeel, eierdooier en suiker aan het amandelmeel toe.
  3. Doe de handschoenen aan.
  4. Kneed het deeg met de hand tot een stevige pasta en laat het een kwartier staan.
  5. Neem kleine porties van het mengsel en rol ze tot balletjes ter grootte van een grote knikker en druk ze iets plat.
  6. Leg ze op het bakpapier op een bakplaat.
  7. Bak de broa in een voorverwarmde oven op 160 ºC gedurende ongeveer 45 minuten lichtbruin.

Beoordeel dit bericht.

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Wees de eerste die dit bericht waardeert.