Indische Boterbiesjes

Dit eenvoudig en smakelijk koekje komt van oorsprong uit Nederland en is zeker al sinds 1866 in de Indo-Europese keuken van Indonesië te vinden. Het ingrediënt dat de Indische versie onderscheid van het Nederlandse Boterbiesje is rozenwater. Ook is de lijst van ingrediënten over het algemeen korter.

Hieronder volgt een recept uit 1902

Ingrediënten Indische Boterbiesjes

  • 500 g bloem
  • 375 g fijne suiker
  • 250 g zachte boter
  • 1 el rozenwater
  • 1 tl kaneel

Benodigdheden

Bereiding Indische Boterbiesjes

  1. Kneed de bloem met de fijne suiker en zachte boter.
  2. Voeg het rozenwater en de kaneel toe en kneed het deeg goed door.
  3. Doe het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten.
  4. Rol het deeg tot het een 1/2 cm dikte heeft.
  5. Snijd het deeg schuin in kleine koekjes (of gebruikt een uitsteekvormen).
  6. Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze binnen 13-18 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven. Selamat makan!

Tip: Als het deeg makkelijk uit elkaar valt voeg dan extra boter toe.

Beoordeel dit bericht.

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Wees de eerste die dit bericht waardeert.