Indische Bruine bonen

De oorspronkelijk naam van dit uit 1928 stammende gerecht is ‘Zure uiensaus’. Hoewel de saus zowel bij ‘koud vleesch’ als ‘bruine boonen’ gegeten kan worden is het vooral bekend als basis van de bekende Indische bruinebonen soep. Naast de oorspronkelijk uit Zuid-Amerika stammende bruine bonen bevat het ook mosterd en ketjap wat het een echt Indo-Europees gerecht maakt.

Ingrediënten Bruine bonen in zure uiensaus

  • 1 pot bruine bonen, het vocht verwijderd
  • 2 rode uien fijngesneden
  • 250 ml bouillon
  • 1 a 2 el ketjap manis
  • 1/2 el meel
  • 1 tl azijn
  • 1 a 2 mosterd
  • peper
  • zout
  • een beetje nootmuskaat
  • boter

Bereiding Bruine bonen in zure uiensaus

  1. Fruit de uien in de boter glazig
  2. Voeg een beetje bouillon toe
  3. voeg de meel toe en meng het goed met de bouillon
  4. voeg de overige bouillon, ketjap, azijn en mosterd toe.
  5. voeg de bruine bonen toe
  6. breng op smaak met zout, peper en een beetje nootmuskaat.

Tip om bruine bonen soep te maken

Voeg meer bouillon en gesneden spek toe om bruine bonen soep te maken. Verhoog daarbij ook de hoeveelheid peper, zout, azijn en azijn.

Beoordeel dit bericht.

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Wees de eerste die dit bericht waardeert.