Indische Kroket
Dit oorspronkelijke Indische kroket recept stamt uit 1866. Het is een eenvoudig recept met minder ingrediënten dan modernere versies en wordt niet gefrituurd maar gebakken.
Ingrediënten vulling
- 250 g runder- of kippengehakt
- 1 rode ui, fijngesneden
- 2 takjes peterselie, fijngesneden
- 1/2 tl nootmuskaat
- snufje kruidnagelgruis
- zout
- 2 eieren, één zonder eiwit
Ingrediënten aardappelkorst
- 1250 g kruimige aardappelen
- 2 eetlepels boter
- 2 ei
- zout
- weinig melk
- paneermeel
- 2 extra eieren
Bereiding aardappelkorst
- Kook de aardappels gaar in water met een beetje zout
- Pureer de aardappels.
- Voeg wat melk toe om aardappelpuree te maken.
- Breng op smaak met zout.
- Voeg de eieren toe en meng het geheel goed.
Bereiding gehaktvulling
- Bak de ui in wat boter glazig.
- Voeg het gehakt toe.
- Voeg de kruiden en peterselie toe.
- Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en bak het gaar.
- Doe het gehakt in een zeef en laat het afkoelen.
Bereiding Indische kroket
- Neem 1 1/2 opscheplepel van de korst en vorm er een bal van.
- Druk de bal een beetje plat en doe er een eetlepel van het gehakt vulsel in.
- Vouw de bal dicht en vorm er een dikke kroket van.
- Haal de kroket door de extra eieren en daarna door het paneermeel.
- Herhaal dit totdat alle op is.
- Bak de kroketten in een laag boter aan alle kanten mooi bruin. Selamat makan!