Indische Kroket

Dit oorspronkelijke Indische kroket recept stamt uit 1866. Het is een eenvoudig recept met minder ingrediënten dan modernere versies en wordt niet gefrituurd maar gebakken.

Ingrediënten vulling

  • 250 g runder- of kippengehakt
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 takjes peterselie, fijngesneden
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • snufje kruidnagelgruis
  • zout
  • 2 eieren, één zonder eiwit

Ingrediënten aardappelkorst

  • 1250 g kruimige aardappelen
  • 2 eetlepels boter
  • 2 ei
  • zout
  • weinig melk
  • paneermeel
  • 2 extra eieren

Bereiding aardappelkorst

  1. Kook de aardappels gaar in water met een beetje zout
  2. Pureer de aardappels.
  3. Voeg wat melk toe om aardappelpuree te maken.
  4. Breng op smaak met zout.
  5. Voeg de eieren toe en meng het geheel goed.

Bereiding gehaktvulling

  1. Bak de ui in wat boter glazig.
  2. Voeg het gehakt toe.
  3. Voeg de kruiden en peterselie toe.
  4. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en bak het gaar.
  5. Doe het gehakt in een zeef en laat het afkoelen.

Bereiding Indische kroket

  1. Neem 1 1/2 opscheplepel van de korst en vorm er een bal van.
  2. Druk de bal een beetje plat en doe er een eetlepel van het gehakt vulsel in.
  3. Vouw de bal dicht en vorm er een dikke kroket van.
  4. Haal de kroket door de extra eieren en daarna door het paneermeel.
  5. Herhaal dit totdat alle op is.
  6. Bak de kroketten in een laag boter aan alle kanten mooi bruin. Selamat makan!

Beoordeel dit bericht.

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Wees de eerste die dit bericht waardeert.