Kruidnagel de beste natuurlijke antioxidant
Spaanse wetenschapper hebben ontdekt dat cengkeh (kruidnagel) de beste natuurlijke antioxidant is. De kruid dankt deze eigenschap aan de hoge niveaus van fenolische verbindingen die het bevat.
Houdbaarheid verlengend
Voor de voedselindustrie heeft dit onderzoek mogelijk verstrekkende gevolgen. De studie laat zien dat cengkeh kunstmatige antioxidanten in voedsel kan vervangen om voedsel langer vers te houden. Kunstmatige antioxidanten bestaan uit chemische verbindingen waarvan men de toxiciteit en bijwerkingen nog niet goed in kaart heeft gebracht.
Gezondheidsvoordelen van Kruidnagel
Antioxidanten beschermen het lichaam tegen vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen schade veroorzaken aan cellen en weefsels en mogelijk hart- en vaatziekten, kanker en schade aan het zenuwstelsel veroorzaken. Vrije radicalen zijn waarschijnlijk verantwoordelijk voor het verouderingsproces.
Vrije radicalen hebben ook positieve eigenschappen: ze helpen het lichaam om schadelijke bacteriën te doden en beschadigde eiwitten op te ruimen.
Antioxidanten die via gezond eten het lichaam binnenkomen maken vrije radicalen onschadelijk, en dragen er zo bij dat je gezond blijft.
Bronmateriaal
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!