Lemet Singkong
Als kinderen verwonderden wij ons over de smaak van deze zoete snack die geregeld door mijn oma werd gemaakt. Was het banaan? Was het zoete aardappel? Of iets totaal onbekends? Pas jaren later nadat mijn oma meninggal was kwam ik erachter dat het van cassave gemaakt wordt.

Hieronder deel ik jullie het recept van een niet zo zoete variant. Voor de gigi manis, je kunt eventueel meer suiker toevoegen…

Ingrediënten

  • 500 gr geraspte cassave uit het vriesvak
  • 30 gr tapiocameel
  • 200 gr geraspte kokos
  • 130 gr gula jawa
  • 25 gr kristalsuiker
  • 1/4 eetlepel zout
  • 3 1/2 gr agar agar

Benodigdheden

  • Bananenbladeren gewassen en gesneden in vellen van 10 x 15 cm
  • Kom
  • Stoompan

Bereiding

  1. Besprenkel de gedroogde kokos met warm water en knijp het daarna uit.
  2. Vul de stoompan met water en breng het aan de kook en zet het vuur lager.
  3. Doe alle ingrediënten in de kom en meng goed.
  4. Neem een bananenblad en schep er 3 à 4 eetlepels van het mengsel op.
  5. Rol het bananenblad met het mengsel op en vouw de uiteinden naar onderen op.
  6. Vervolg dit proces totdat al het mengsel op is.
  7. Leg de lemet in de stoompan en stoom 20 tot 30 minuten. Let op dat het water niet opraakt.
  8. De lemet is klaar als de inhoud zacht is.
  9. Laat de lemet afkoelen en bewaar in de koelkast.

Beoordeel dit bericht.

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Wees de eerste die dit bericht waardeert.