Lombok help calorieën te verbranden

, ,
Lombok

Capsaïcine in Lombok
Onderzoekers hebben ontdekt dat bij het eten van kleine hoeveelheden lombok, een halve theelepel per maaltijd, het hongergevoel afneemt.
Het brandende gevoel dat het stofje capsaïcine, dat in de lombok zit, veroorzaakt zorgt er mogelijk voor dat men minder eet.
Volgens deze onderzoekers verdwijnt het effect mogelijk als men vaak lombok eet en gewend raakt aan het brandende gevoel.

Te pedis is of is het iets ander?
Een eerder onderzoek leek er op te wijzen dat de stof capsaïcine het lichaam aanmoedigde om brandstof uit het vet te halen.
Zelfs bij het eten van minder pedis fruit waar de stof capsaïcine in zit werden er meer calorieën verbrand dan gebruikelijk.
Dit zou betekenen dat ook mensen die vaak pedis eten afvallen omdat de stof capsaïcine het lichaam aanzet tot de verbranding van vet.

Medicijn
Amerikaanse wetenschappers werken aan een medicijn tegen obesitas op basis van capsaïcine. Een Nederlandse wetenschapper, Marjolein Wildwater, doet onderzoek naar een combinatie van inhoudsstoffen in lombok die verantwoordelijk zijn voor de verhoogde vetverbranding.

Meer dan alleen capsaïcine
Volgens onderzoeker Marjolein Wildwater van het EVERGREEN project zorgt niet alleen capsaïcine ervoor dat de vetverbranding wordt gestimuleerd.
Volgens haar zitten er in een lombok twintigduizend inhoudsstoffen die met elkaar samenwerken. Zij gelooft dan ook niet in een medicijn alleen gebaseerd op capsaïcine.
Momenteel onderzoekt zij welke inhoudsstoffen verantwoordelijk zijn voor de toename in vetverbranding.
Dit doet ze door verschillende pepers in verschillende omstandigheden in haar kas te kweken en die te onderzoeken.

Conclusie
Welke stoffen verantwoordelijk zijn voor de verhoogde afbraak van vet wordt nog onderzocht. Wat wel bekend is, is dat lombok vol goede stoffen zit, je lichaam tot zweten aanzet waardoor je afkoelt en dat het bovendien lekker is.

Bronmateriaal
Lombok in de Schijf van Vijf – Voedingscentrum
https://www.scientias.nl/hete-pepers-een-nieuw-wapen-in-de-strijd-tegen-obesitas/
Study: Reasonable quantities of red pepper may help curb appetite” – Eurekalert.org
Chilli peppers help burn away the fat” – Telegraph.co.uk
Beoordeel dit bericht.

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Wees de eerste die dit bericht waardeert.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *