Sarabi – Kokospannenkoek

Dit heerlijke dessert is afkomstig uit Padang, West Sumatra. De beproefde combinatie van kokos en Javaanse suiker komt in dit gerecht erg goed tot z’n recht. Het kan gemaakt worden van rijstmeel of tarwebloem. Voor het gemak heb ik gekozen voor het laatste omdat hij bijna niet kan mislukken.

Ingrediënten kokos pannenkoek

  • 300 g gezeefde bloem
  • 2 geklopte eieren
  • 2 tl instant gist
  • 300 ml warme dikke kokosmelk
  • 1/2 tl vanille-essence
  • pandan-essence (optioneel)
  • snufje zout
  • 1 el olie

Ingrediënten kokos saus

Overige benodigdheden

  • mixer of keukenmachine
  • wadjan of  koekenpan
  • 2 mengkommen
  • steelpan
  • pollepel
  • spatel

Bereiding kokospannenkoek

  1. Mix het bloem, geklopte eieren en gist in een mengkom en doe er beetje bij beetje de warme kokosmelk bij. Voeg de vanille-essence en zout toe en mix het geheel tot een stevig glad deeg.Optioneel: verdeel het deeg over twee mengkommen en voeg bij één van de kommen een aantal druppels pandan-essence toe tot het mooi groen kleurt en mix het er goed doorheen.
    Dek de mengkom(men) af met een theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen om een warme plek.
  2. Vet de wadjan of koekenpan in met een beetje olie en verwarm de pan/wadjan boven een laag vuur. Doe een pollepel deeg in de pan en beweeg de pan om er een dikke, kleine pannenkoek van te maken. Draai de pannenkoek na 2 tot drie minuten om wanneer de bovenkant stevig begin te worden. Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Herhaal dit proces totdat het deeg op is.

Bereiding kokossaus

  1. Doe alle ingrediënten voor de kokossaus in een steelpan en breng het aan de kook boven een middelhoog vuur. Zet het vuur lager en blijf roeren totdat alle suiker is gesmolten. Zet het vuur uit.
  2. Serveer de pannenkoeken met een laagje kokossaus er bovenop. Selamat makan!

Beoordeel dit bericht.

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Wees de eerste die dit bericht waardeert.