Pudim de Coco – Kokos-karamelpudding
Dit heerlijke dessert is afkomstig uit Oost Timor (Timor Leste) en is een samensmelting van oost en west. Een fusion van Portugese Pudim Flan en Kokos.
Ingrediënten karamelsaus
- 100 ml water
- 200 g suiker
Ingrediënten pudding
- 3 eieren
- 397 g gecondenseerde melk
- 397 g kokoscrème
Overige benodigdheden
- Steelpan
- Grote pan
- Mengkom
- 6-8 Crème Brulee schaaltjes
Bereiding Karamelsaus
- Doe de suiker met twee eetlepels water in een steelpan.
- Laat de suiker al roerend op een laag vuur lichtbruin worden. Het is normaal dat de suiker borrelt. Let op dat de suiker niet aanbrand.
- Voeg het overige water toe als de suiker lichtbruin is. Let op er kan stoom ontstaan. Roer totdat er een homogene dunne saus ontstaat.
- Doe laagjes karamelsaus in de crème brulee schaaltje zodanig dat de bodem bedekt is.
Bereiding Pudim de Coco
- Mix de eieren in een mengkom totdat er schuim ontstaat.
- Voeg de gecondenseerde melk en kokoscrème toe aan de eieren en meng het geheel grondig.
- Schenk het mengsel in de crème brulee schaaltjes bovenop de karamelsaus.
- Zet de schaaltjes met het mengsel in een grote pan gevuld met een laag water.
- Dek de schaaltjes af met een deksel of aluminiumfolie.
- Bak de Pudim de Coco ongeveer een uur au bain marie. De pudding is klaar als een ingestoken satéstokje schoon uit de pudding komt.
- Laat de Pudim de Coco afkoelen in de ijskast.Selamat makan!