Pudim de Coco – Kokos-karamelpudding

Dit heerlijke dessert is afkomstig uit Oost Timor (Timor Leste) en is een samensmelting van oost en west. Een fusion van Portugese Pudim Flan en Kokos.

Ingrediënten karamelsaus

  • 100 ml water
  • 200 g suiker

Ingrediënten pudding

Overige benodigdheden

Bereiding Karamelsaus

  1. Doe de suiker met twee eetlepels water in een steelpan.
  2. Laat de suiker al roerend op een laag vuur lichtbruin worden. Het is normaal dat de suiker borrelt. Let op dat de suiker niet aanbrand.
  3. Voeg het overige water toe als de suiker lichtbruin is. Let op er kan stoom ontstaan. Roer totdat er een homogene dunne saus ontstaat.
  4. Doe laagjes karamelsaus in de crème brulee schaaltje zodanig dat de bodem bedekt is.

Bereiding Pudim de Coco

  1. Mix de eieren in een mengkom totdat er schuim ontstaat.
  2. Voeg de gecondenseerde melk en kokoscrème toe aan de eieren en meng het geheel grondig.
  3. Schenk het mengsel in de crème brulee schaaltjes bovenop de karamelsaus.
  4. Zet de schaaltjes met het mengsel in een grote pan gevuld met een laag water.
  5. Dek de schaaltjes af met een deksel of aluminiumfolie.
  6. Bak de Pudim de Coco ongeveer een uur au bain marie. De pudding is klaar als een ingestoken satéstokje schoon uit de pudding komt.
  7. Laat de Pudim de Coco afkoelen in de ijskast.Selamat makan!

Beoordeel dit bericht.

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Wees de eerste die dit bericht waardeert.