Frikassi Babi – Stoofpot van peultjes en varkensvlees

Frikassee babi is een oud Indo-Europees gerecht. Peultjes komen waarschijnlijk van oorsprong uit het Midden-Oosten terwijl zoete aardappel uit Zuid-Amerika komt. De naam Fricassee is van Franse oorsprong. Hoe het gerecht in de Indo-Europese terecht is gekomen is niet duidelijk.

Ingrediënten Frikassee Babi

  • 250 g hamlappen, in dobbelsteentjes gesneden
  • 4 zoete aardappels, in stukjes gesneden
  • 1 handje verse peultjes
  • lente ui
  • 1/2 tl trassi
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • stukje foelie
  • 2 kruidnagels
  • peper en zout
  • 250 ml water

Bereiding Frikassee Babi

  1. Wrijf de trassi, foelie en kruidnagels fijn in een vijzel.
  2. Bak het vlees in een braadpan met wat boter aan beiden kanten bruin. Haal het vlees uit de pan.
  3. Bak de sjalot en het kruidenmengsel in wat boter totdat de sjalot glazig is.
  4. Voeg het vlees en 250 ml water toe en stoof totdat het vlees zacht is.
  5. Voeg de zoete aardappels en peultjes toe en stoof totdat de aardappel gaar zijn.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer met fijngesneden lente ui. Selamat makan!
  8. Tip: Als je van knapperige peultjes houdt, voeg het dan later toe.

Beoordeel dit bericht.

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Wees de eerste die dit bericht waardeert.